Troeven

troevenDZ_1

Wonen aan het water

Hier sta je op met de vissen en ontbijt je met een zon die zich nog even opmaakt in de waterspiegel. Het zacht gekabbel van de stroom en de vogels van de overkant wensen je een prettige dag terwijl je even een frisse neus haalt op de promenade. Dat is wonen aan de Schelde in Temse.

Wie aan de Schelde woont of werkt, is natuurlijk niet ongevoelig aan het recreatieve aspect dat een rivier kan bieden. Een nieuw aan te leggen promenade ontsluit de Schelde voor fietsers en wandelaars en sluit tevens aan op de bestaande Scheldeoever van Temse. Onbegrensde mogelijkheden voor de bewoners van de nieuwe wijken, dus. Bovendien worden minstens 1,5 hectaren voorzien als openbare groene zones om de zuurstof in De Zaat te garanderen en het natuurlijke evenwicht te vrijwaren.

troevenDZ_2

Groen en recreatie

Het projectgebied is omgeven door verschillende natuurgebieden met een hoge ecologische en landschappelijke waarde. Aan de overzijde van de Schelde is het aaneengesloten stiltegebied.

De groene long van de Zaat is het centrale park, dat is aangelegd volgens de plannen van Avantgarden. Een promenade loopt vanaf de Scheldeoever een prachtig aangelegd landschap in, dat uitnodigt tot wandelen en fietsen. Hoe verder u gaat, hoe meer de natuur vrij spel krijgt.

De promenade eindigt bij de vijver Den Esch in een heus natuurreservaat. De Zaat wordt dus niet enkle uw thuis, maar ook dat van bijzondere palnten en dieren.

troevenDZ_3

Ver weg en toch dichtbij

De Zaat in Temse is een uniek stukje oever aan de benedenloop van de Schelde dat door haar geografische ligging al vele tientallen eeuwen een grote aantrekkingskracht uitoefent op de mens. Het is een uniek kruispunt van maritieme en industriële geschiedenis. Met de reconversie van de Boelwerf wordt alweer een nieuw hoofdstuk ingeleid, een woon- en werkproject dat de streek een belangrijke nieuwe impuls geeft.

De Zaat ligt in Temse ver weg van alle drukte en toch dichtbij de belangrijkste steden. Goede verbindingen brengen u in de kortst mogelijke tijd naar Brussel, Antwerpen of Gent, of u nu de wagen of het openbaar vervoer verkiest. Op slechts 25 km van Antwerpen en Mechelen, op 40 km van Gent en Brussel houdt u voeling met alles wat er in Vlaanderen leeft en beweegt. Maar ‘s avonds laat u het hectische leven en drukte achter u om in alle rust met zicht op de Schelde op adem te komen.